Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoe Van Hoorn Machining uitgroeide tot wat het nu is

Wat begon als een klein familiebedrijf in een kamer van het ouderlijk huis, is uitgegroeid tot een professioneel bedrijf met een showroom en een toegewijd team van medewerkers. In dit blog, gebaseerd op een gesprek met Robin van Hoorn voor de Zaagpodcast, duiken we dieper in de groei en professionalisering van Van Hoorn Machining en hoe deze ontwikkeling heeft bijgedragen aan het succes van het bedrijf.

 

Van kamer naar bedrijfspand

De eerste grote stap in de professionalisering van Van Hoorn Machining kwam in 1998, toen het bedrijf verhuisde van een slaapkamer in het ouderlijk huis naar een bedrijfspand op De Run in Veldhoven. “We hadden eindelijk plek voor een showroom en kantoorruimte,” vertelt Robin van Hoorn. “Dit was een belangrijke mijlpaal voor ons, omdat we nu een fysieke ruimte hadden om onze producten te demonstreren en klanten te ontvangen.”

 

De eerste medewerkers

Met de verhuizing naar het nieuwe pand begon ook de uitbreiding van het team. “We namen onze eerste medewerkers in dienst,” herinnert Robin zich. “Dat ging soms met vallen en opstaan, maar het was essentieel voor onze groei. We hadden servicemonteurs nodig, mensen voor de binnendienst, en uiteindelijk ook voor de buitendienst en de financiële administratie.”

 

De groei van het personeelsbestand was een cruciale stap in de professionalisering van Van Hoorn Machining. “Mijn moeder nam de financiële administratie vanuit kantoor over,” zegt Robin. “We professionaliseerden onze processen en systemen om de groei aan te kunnen.”

 

Groei en uitbreiding van het team

Naarmate het bedrijf groeide, breidde ook het team zich verder uit. “We groeiden uit naar drie servicemonteurs, twee buitendienstmedewerkers en een binnendienstmedewerker,” legt Robin uit. “Dit stelde ons in staat om onze klanten beter te bedienen en de kwaliteit van onze service verder te verbeteren.”

 

De uitbreiding van het team bracht ook een toename van de expertise met zich mee. “Het was belangrijk om de juiste mensen op de juiste plek te zetten,” zegt Robin. “Onze medewerkers brachten verschillende vaardigheden en kennis mee, wat ons hielp om ons te specialiseren en onze klanten nog beter van dienst te zijn.”

 

De showroom als troef

Een van de grootste voordelen van de verhuizing naar een bedrijfspand was de mogelijkheid om een showroom in te richten. “De showroom gaf ons de kans om onze producten aan klanten te demonstreren,” zegt Robin. “Het is een belangrijk onderdeel van onze service, omdat klanten de machines en gereedschappen in actie kunnen zien en beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.”

 

 

Drie jaar geleden maakte Van Hoorn Machining opnieuw een grote stap door te verhuizen naar een nog groter pand. “Het nieuwe pand weerspiegelt beter wie we zijn als bedrijf,” vertelt Robin. “We hebben een grote showroom en veel meer ruimte voor zaagbanden die we uit voorraad kunnen leveren. Dit stelt ons in staat om onze klanten nog beter te bedienen.”

 

De groei en professionalisering van Van Hoorn Machining zijn een testament van toewijding, hard werken en strategische keuzes. Wat begon als een klein familiebedrijf, is nu een professioneel bedrijf met een toegewijd team en een moderne showroom. Deze ontwikkeling heeft het bedrijf in staat gesteld om zijn klanten hoogwaardige producten en uitstekende service te bieden.

De zaagpodcast logo

Liever kijken of luisteren naar de podcast?

Vind je deze blog leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin

Dankjewel voor je Sollicitatie!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Wij maken gebruik van cookies.
Meer weten? Raadpleeg onze Privacyverklaring 

Chat openen
1
Welkom bij Van Hoorn Machining
Hi, waarmee kunnen we je helpen?
Begin hier direct een chat!