Tekst: Johan Debaere
Beeld: Van Hoorn Machining

Bouwen aan de toekomst

Succes komt niet zomaar. Je moet het zelf afdwingen, op persoonlijk vlak, maar evenzeer op zakelijk vlak. Net als vele andere bedrijfsleiders weet Jack van Hoorn, dat je vooral hard moet werken om te slagen. De redactie van Metaalvak sprak met de directeur van Van Hoorn Machining over zijn firma, de toekomst, de klemtonen voor 2017, de Belgische markt en de deelname aan de MTMS.

Kunt u mij in een paar zinnen uw firma voorstellen?
Van Hoorn Machining werd opgericht in 1995 als servicepartner voor de verspanende industrie. Vandaag hebben wij vestigingen in Nederland en België en zijn wij gespecialiseerd op het vlak van machines voor zaagbewerkingen en systemen voor materiaalopslag. Wij bieden een compleet assortiment industriële zaagmachines en opslagsystemen, ontbraam- en boormachines. Voor de zaagmachines leveren wij WIKUS bandzagen en staan onze klanten bij met advisering en scholing omtrent het zagen. Ook voor  toebehoren, zoals  borstels en oliën kunt u bij van Hoorn Machining . Tot op vandaag zijn er al meer dan 3.500 Kasto zaagmachines en Kasto opslagsystemen in de Benelux geleverd.

U verdeelt machines en gereedschappen van verschillende merken?
Onze firma staat in de eerste plaats synoniem voor zaagmachines van de hoogste kwaliteit. Wij verdelen daarvoor band-, cirkel- en beugelzaagmachines van gerenommeerde merken, zoals KASTO, Mössner en Bimax. Verder zijn wij ook exclusief verdeler van WIKUS, dat sinds 1958 hightech zaaggereedschappen voor de metaalverwerkende industrie produceert en een perfecte bandzaag voor elke toepassing biedt. WIKUS is met de productie van meer dan 2,5 miljoen meter zaagband per maand de grootste producent in Europa. Naast deze zaagmachines en bandzagen hebben wij ook ontbraammachines van RSA, boormachines van Ibarmia en rollenbanen met of zonder meetsysteem in het gamma.

Daarnaast levert u ook opslagsystemen?
Inderdaad, naast zaagmachines is KASTO een van de meest innovatieve producenten van opslagsystemen. Het gamma omvat langgoedopslagsystemen voor stangen, buizen, profielen en dragers, maar ook oplossingen voor de opslag van platen, die apart of in pakket opgeslagen en getransporteerd worden. Van Hoorn Machining en Kasto ontwerpt deze opslagsystemen steeds in nauwe samenwerking met de klant.

Uw bedrijf is een voorname speler op de markt, maar wat zijn uw plannen voor de nabije toekomst?
Groei is het kernwoord voor de nabije toekomst. Door de huidige vooruitstrevende techniek zijn wij erin geslaagd om de laatste jaren een aantal flinke stappen vooruit te zetten. Het komt er voor ons op aan om deze positieve stroom nu verder te zetten. De economie trekt immers aan en dan komt het erop aan om samen met onze klanten te streven naar een verdere, continue groei.

Waar legt u dan de klemtoon voor dit jaar?
In de eerste plaats willen wij onze naamsbekendheid als exclusieve partner van KASTO en WIKUS nog verbeteren. Daarnaast is het belangrijk te luisteren naar de markt en de klanten. Elke toepassing is verschillend. Samen met de klant moeten we dan ook steeds op zoek naar de gepaste oplossing voor zijn of haar toepassing. Wij beschikken daarvoor dankzij onze partners over de meest innovatieve zagen, zaagmachines en opslagsystemen. Er valt vaak nog veel te besparen.

Wat zijn uw plannen voor de Belgische markt?
België biedt nog heel wat potentieel voor ons. Daarom hebben wij ons verkoopteam in Belgie recent uitgebreid met Jurgen van Hoek en zoeken wij gekwalificeerde techniekers die onze serviceafdeling willen versterken. Kwaliteit komt bij ons immers op de eerste plaats, ook op het vlak van service. Wij geven advies op maat bij een aankoop, maar zorgen ook voor een goede begeleiding van elk project en een goede dienst-na-verkoop.

De MTMS komt dus op een goed moment. Wat kan de professional op uw stand verwachten?
Wij presenteren er de nieuwe zaagautomaat KASTOwin pro, die de zaagtijd met 30 % vermindert, en de KASTOmicut, een nieuwe serie verstekzaagmachines. Verder kunnen de bezoekers uiteraard kennismaken met het bestaande gamma en de nieuwigheden van zaagbandspecialist WIKUS. Tot slot tonen wij ook de RSA Turnamat, de ontbraammachine waarmee de gebruiker binnen 2 seconden elke buis of profiel, zowel aan de binnen- als buitenzijde ontbraamt.

Stand C11

www.metaalvak.be