Zoek
Sluit dit zoekvak.

[av_textblock size=” font_color=” color=” custom_class=”]
Bron: metaalmagazine
In november 2014 werd de eerste Kastowin bandzaagmachine van Kasto, een A 3.3, in ons land geplaatst bij Helgo Precisie in Ridderkerk. Inmiddels is dat aantal al opgelopen tot meer dan vijftien, ter illustratie dat de machine aanslaat in de markt.
Stelvoeten voor motoren die een uitlijning vereisen, zijn een van de hoofdproducten bij Helgo. De delen uit staal en chroomstaal laat Helgo op maat aanleveren, maar alle delen uit roestvast staal worden in eigen huis gezaagd. “Het is lonend om daar zelf een machine voor aan te schaffen”, zo geeft directeur Remy Helbers de overwegingen weer.

Timesavers
Bij Timesavers in Goes, producent van industriële schuurmachines, staat sinds december 2014 een Kastowin A 3.3 opgesteld. “Een mooi afgewerkte en gesloten machine voor een schappelijke prijs”, zo vat Eddy Eversdijk als leider van de machinefabriek de afwegingen samen om voor deze zaagmachine te kiezen.

Hankamp
Bij Hankamp Gears in Enschede is begin maart 2015 een Kastowin A 4.6 in gebruik genomen, als vervanging voor een twaalf jaar oude verticale zaagmachine van Kasto. Qua zaagdiameters (460 mm) zijn de mogelijkheden daarmee meteen naar boven uitgebreid. Operationeel directeur Bas Tönis noemt de horizontale uitvoering van de A 4.6 een wezenlijk voordeel. “Bij de vorige machine ging de zaag onder in de bak nog wel eens door de spanen, dat probleem is bij de A 4.6 uitgesloten.”

Thor Steel
Thor Steel Service, staalleverancier te Antwerpen, is sinds eind 2014 in het bezit van een grote Kastowin A 5.6, voor diameters tot 560 mm. Al spreekt Arjen Matroos van een kleinere aanvulling naast de grote BBS bandzaagmachine van Kasto. De A 5.6 is daarbij vooral bedoeld voor rond materiaal en dan met name in de hogere kwaliteit staalsoorten als Toolex en Hardox.

Klik hier voor het hele artikel
[/av_textblock]

Dankjewel voor je Sollicitatie!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Wij maken gebruik van cookies.
Meer weten? Raadpleeg onze Privacyverklaring 

Chat openen
1
Welkom bij Van Hoorn Machining
Hi, waarmee kunnen we je helpen?
Begin hier direct een chat!