Zoek
Sluit dit zoekvak.

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Tekst: Metaalnieuws
Beeld: KASTO

De Duitse zaagmachinefabrikant Kasto heeft haar serie KASTOmicut bandzaagmachines met zwenkframe uitgebreid met drie modellen: twee versies met een groter zaagbereik en een compact model voor kleine werkstukken.

 De KASTOmicut-serie is ontworpen voor het efficiënt afkorten en in verstek zagen van buizen, profielen en volmateriaal. De machines kennen een hoge nauwkeurigheid en zaagkwaliteit bij verschillende materialen. In 2016 presenteerde de Kasto de eerste modellen van deze serie met een zaagbereik van 260 mm bij rond materiaal, alsmede 310×260 mm bij vlak materiaal. Gebruikers kunnen hierbij kiezen tussen de handbediende basisuitvoering P 2.6, de E 2.6 met hydraulisch gestuurde zaagvoeding, de halfautomatische U 2.6 met hydraulische materiaalspanning en de volautomatische variant A 2.6.

Groter zaagbereik
Nieuw in het portfolio zijn nu twee modellen met een groter zaagbereik. De KASTOmicut E4.6 zaagt rondmateriaal tot 335 mm doorsnee en vlakmateriaal met afmetingen tot 460×335 mm. Deze machine is speciaal ontworpen voor eenzijdige verstekhoeken en geschikt voor zaagsneden van 0 tot +60 graden. De snijsnelheid kan traploos ingesteld worden tussen 20 en 110 meter per minuut. Met de nieuwe KASTOmicut U4.6 kan zelfs tot 520 mm breed vlakmateriaal worden bewerkt. Bij deze zaag wordt het materiaal gespannen via een hydraulische horizontale machine-bankschroef. Dat maakt de handling eenvoudiger en verhoogt tegelijkertijd bij kleine seriesnedes de werksnelheid. De traploos instelbare snijsnelheid ligt tussen 12 en 150 meter per minuut. Net als bij de kleinere modellen van deze serie zijn versteksneden mogelijk van -45 tot +60 graden. De hoek kan eveneens traploos worden ingesteld.

Kleinere werkstukken
Voor gebruikers die hoofdzakelijk kleinere werkstukken zagen, heeft Kasto de serie bovendien uitgebreid met de compacte P 1.8. Deze zaag heeft een zaagbereik tot 180 mm en is eveneens voor rechte en versteksneden van 0 tot +45 graden geschikt. Deze machine beschikt over handmatige materiaalspanning door een makkelijk te bedienen en eenvoudig verschuifbaar klemsysteem. Ook de spanning van de zaagband gaat mechanisch. De kleinste zaaglengte bedraagt al naar gelang de uitvoering 6 tot 10 mm en met een reststuklengte van 15 tot 30 mm bij het zagen van enkelstuks kunnen de gebruikers het te zagen materiaal zo volledig mogelijk benutten. Kasto wordt in Nederland vertegenwoordigd door Van Hoorn Machining in Veldhoven.

[/av_textblock]

[av_slideshow_full size=’featured’ stretch=” animation=’slide’ autoplay=’false’ interval=’5′ control_layout=’av-control-default’ src=” attachment=” attachment_size=” position=’top left’ repeat=’no-repeat’ attach=’scroll’ custom_class=”]
[av_slide_full id=’35025′][/av_slide_full]
[av_slide_full id=’35024′][/av_slide_full]
[av_slide_full id=’31151′][/av_slide_full]
[/av_slideshow_full]

Dankjewel voor je Sollicitatie!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Wij maken gebruik van cookies.
Meer weten? Raadpleeg onze Privacyverklaring 

Chat openen
1
Welkom bij Van Hoorn Machining
Hi, waarmee kunnen we je helpen?
Begin hier direct een chat!