Zoek
Sluit dit zoekvak.

Niels Lavrijssen’s reis naar Van Hoorn Machining

Onze collega Niels Lavrijssen heeft een achtergrond die niet direct vanzelfsprekend is voor iemand in de technische sector. Hoewel hij nu accountmanager bij Van Hoorn Machining is, komt hij eigenlijk uit een compleet andere branche: de interieurbranche. Zijn overstap naar Van Hoorn Machining markeert een nieuwe en spannende fase in zijn loopbaan.

 

Een achtergrond in de interieurbranche

Voordat Niels bij Van Hoorn Machining begon, werkte hij lange tijd een interieurbedrijf in Eersel. Hier bekleedde hij verschillende commerciële functies en hield zich vooral bezig met zakelijke projecten. “Ik heb acht jaar in de buitendienst gezeten,” vertelt Niels. “Waar ik alle zakelijke projecten oppakte.”

 

Na vele jaren in de interieurbranche voelde Niels dat hij toe was aan iets nieuws. “Ik merkte dat ik een beetje uitgeleerd was,” legt hij uit. “Ik kreeg niet meer de energie die ik wilde krijgen van mijn werk.” Deze behoefte aan vernieuwing leidde hem uiteindelijk naar Van Hoorn Machining, waar hij een nieuwe wereld leerde kennen.

 

Een sprong in het diepe

De technische wereld was voor Niels volledig nieuw. “Qua techniek is het nog wel echt nieuw voor me,” geeft hij toe. Toch schrikt dit hem niet af. Sterker nog, hij haalt juist energie uit het leren van nieuwe dingen en vindt het leuk om zichzelf uit te dagen. “Dat is meteen ook interessant om allemaal producten te leren kennen,” zegt hij enthousiast.

 

Gelukkig staat Niels er niet alleen voor in deze nieuwe uitdaging. Bij Van Hoorn Machining krijgt hij veel ondersteuning van zijn collega’s. “Iedereen helpt elkaar eigenlijk,” vertelt hij. “Ik krijg hier volop de kans om te leren over de zaagkwaliteiten in de markt, welke machines er zijn van Kasto en welke zaagbanden van Wikus.”

 

Commerciële Vaardigheden in een Technische Rol

Hoewel Niels nog veel moet leren over de technische aspecten van zijn nieuwe functie, kan hij al veel van zijn commerciële vaardigheden toepassen. Hij weet hoe belangrijk het is om de echte behoefte van de klant naar boven te krijgen en daarop in te spelen met de juiste oplossing. “Je geeft een klant echt een advies op maat,” legt hij uit. “Wij doen niet zozeer wat een klant ons direct vraagt, maar we vragen door en komen erachter wat de klant echt wenst.”

De zaagpodcast logo

Liever kijken of luisteren naar de podcast?

Vind je deze blog leuk?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin

Dankjewel voor je Sollicitatie!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Wij maken gebruik van cookies.
Meer weten? Raadpleeg onze Privacyverklaring 

Chat openen
1
Welkom bij Van Hoorn Machining
Hi, waarmee kunnen we je helpen?
Begin hier direct een chat!