Zoek
Sluit dit zoekvak.

[av_textblock size=” font_color=” color=” custom_class=”]

Telmastaal wint veel productiviteit met nieuwe zaagautomaat

Telmastaal in ’s Heerenberg had behoefte aan een snelle zaagautomaat die vanaf de werkplek is in te voeren met orders. Deze wens is ingevuld met de KASTOwin Pro AC5.6, een hightech zaagautomaat die met volhardmetalen maar uiteraard ook met bimetalen zaagbanden kan zagen. Het is de eerste zaagautomaat van dit type die Van Hoorn Machining in Nederland heeft geleverd.

Van Hoorn Machining is met de Kasto zaagmachines hofleverancier van Telmastaal, dat behoort tot de TTL group, leverancier van een totaalconcept in hoogwaardige materialen als edelstaal, non ferro metalen en gereedschapstaal. Ook de bedrijfsonderdelen Telmastainless en Nimadi maken gebruik van de zaagcapaciteit die in het servicecenter van de bedrijvengroep voorhanden is. Door de komst van de nieuwe zaagautomaat heeft Telmastaal afscheid kunnen nemen van twee oudere zagen. De capaciteitsproblemen qua zaagsnelheid behoren daarmee tot het verleden, want de KASTOwin Pro AC5.6 combineert hoge verspaningsprestaties met geringe neventijden. Bovendien kunnen nu grotere diameters (tot 560 mm) worden gezaagd. In totaal beschikt Telmastaal over vier Kasto zaagmachines.

Veel productiviteitswinst
De Duitse fabrikant Kasto brengt de succesvolle KASTOwin serie al enige tijd op de markt, aanvankelijk in vijf modellen met een diameterbereik van 330 tot 1060 mm. Hier zijn inmiddels ook de Tube 5.0 (zaagt van onder naar boven, speciaal voor buisvormig materiaal) en de Pro AC5.6 aan toegevoegd. Trudy te Loo Korts, CEO van de TTL group, dacht aanvankelijk voor een ‘gewone’ KASTOwin te kiezen, maar bij de introductie van de Pro AC5.6 op een vakbeurs in Duitsland, wist ze direct: die moeten we hebben. “Qua zaagsnelheid, vermogen en besturingssysteem is het verschil met de KASTOwin  heel aantrekkelijk voor ons. We winnen daarmee veel productiviteit. Wij zagen van ongelegeerd tot en met de meest moeilijke materialen als titaan en hastelloy. Dit is een top zaagmachine voor alle materialen. We hebben hem nu een aantal weken in gebruik en merken direct de enorme tijdwinst die we boeken.”

Enorme zaagcapaciteit
Jack van Hoorn van Van Hoorn Machining noemt de enorme zaagcapaciteit van de Pro AC5.6  aantrekkelijk voor de Nederlandse markt. De constructie van het zaagraam is een trillingsarme gelaste constructie en staat garant voor de hoogste nauwkeurigheid, beter dan menig gietijzeren variant. Dat is belangrijk voor Telmastaal: “Wij leven van nauwkeurigheid”, zegt Trudy te Loo Korts. “Want we bedienen alle industriegroepen in de Benelux, waaronder de luchtvaartwereld en diverse andere sectoren die erg hoge eisen stellen. Ooit waren we blij met toleranties van 0,3 of 0,4 mm. Maar tegenwoordig moeten we 0,2 mm tolerantie in aanvoer en 0,1 mm in haaksheid kunnen zagen. Dat halen we met deze zaagautomaat probleemloos.” Mede door de nauwkeurigheid is de reststuklengte in automatisch bedrijf slechts 35 mm. De machine kan materiaal opzagen tot 10 mm.

Levensduur zaagbanden
Van Hoorn noemt ook de gepatenteerde vrijloopbeweging bij de retourgang van het zaagraam een pluspunt. Dit zorgt voor minder slijtage aan de gereedschappen en daarmee een langere levensduur van de zaagbanden. Samen met de Servo motoren en de onderhoudsvrije lineaire geleidingen resulteert dit tevens in een forse verhoging van de zaagsnelheden. Een motorisch aangedreven borstel poetst de spanen weg.

Erg aantrekkelijk is dat veel materiaalkwaliteiten kunnen worden ingegeven in de besturing. De zaagmachine kiest dan automatisch de juiste instellingen en de juiste zaagband, wanneer een bepaalde kwaliteit wordt ingegeven. Dit scheelt gereedschapskosten en leidt tot duidelijk kortere zaagtijden. Al naar gelang de zaagband zijn tijdbesparingen van 50 procent en meer mogelijk. Wendy van Ree, COO van de TTL group: “Vooral bij ingewikkelde zaagorders die vaak terugkomen is dit een groot voordeel. Het kost even tijd om de gegevens van de klantenbon in te voeren, maar is dat eenmaal gebeurd, dan levert het daarna een ongelofelijke tijdwinst op.”
De hele KASTOwin serie is voorzien van energiezuinige motoren; de hydrauliekpomp loopt alleen als dat nodig is. Per zaagopdracht scheelt dat 28 procent in de energiekosten. Alle machines worden volledig in Europa gebouwd en bestaan volledig uit Europese componenten.  “Daarom past Kasto ook zo goed bij ons”, zegt Trudy te Loo Korts. “Want wij leveren ook alleen kwalitatief hoogwaardig Europees materiaal.”

De zaagmachines zijn een service-artikel voor Telmastaal. Ze zijn nodig om de gevraagde materialen snel en exact op maat te kunnen leveren. Trudy te Loo Korts en Wendy van Ree verwachten met de nieuwe machine echter ook loonzaagwerk aan te kunnen trekken. “Dat zien we nu al gebeuren omdat wij veel goedkoper zagen dan veel bedrijven zelf kunnen.”

www.telmastaal.nl

www.metaalnieuws.nl
[/av_textblock]

[av_image src=’https://www.vanhoornmachining.com/wp-content/uploads/2017/03/TelmaStaal-Kasto-300×214.jpg’ attachment=’8919′ attachment_size=’medium’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ custom_class=”][/av_image]

Dankjewel voor je Sollicitatie!

We nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Wij maken gebruik van cookies.
Meer weten? Raadpleeg onze Privacyverklaring 

Chat openen
1
Welkom bij Van Hoorn Machining
Hi, waarmee kunnen we je helpen?
Begin hier direct een chat!